Wat is Kind & Media

Kind & Media is een vervolg op Digidreumes en bestaat uit de Community Kind & Media voor getrainde professionals én inspiratiebijeenkomsten enMeerWeten2 1 300x249 trainingen voor professionals.

Over media en jonge kinderen bestaat veel discussie. Feit is dat jonge kinderen steeds vroeger in aanraking komen met verschillende soorten media. Mediaopvoeding wordt daardoor steeds belangrijker. Ook de kinderopvang heeft een belangrijke rol bij mediaopvoeding.

Kind & Media is bedoeld voor alle professionals die werken met kinderen en hun ouders. Van bestuurder tot locatiemanager en de professional op de groep.

Kind & Media ondersteunt organisaties op het gebied van visieontwikkeling en beleid rondom media en mediaopvoeding. Daarvoor worden verschillende activiteiten georganiseerd.
Kinderen groeien op in een wereld die steeds meer digitaliseert. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Mediaopvoeding wordt dus steeds belangrijker: het legt de basis voor mediawijsheid. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!

Mediaopvoeding betekent niet perse met media aan de slag gaan, maar door het goede voorbeeld te geven leren we kinderen van jongs af aan dat je (digitale) media in balans kunt gebruiken.

Kijk voor informatie, suggesties voor media rond een thema en tips en tops op www.KindMedia.nl

Voor meer informatie over Kind & Media kunt u contact opnemen met Jolande Feliks Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Maaike Vonk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.