Op deze site vindt u het aanbod van KopGroep Bibliotheken voor de instellingen en  bibliotheek logoscholen in de gemeenten Den Helder, Schagen, Texel en Hollands Kroon

 

Leuke programma's in de klas of in de bibliotheek.

Enthousiaste kinderen aan het werk met boeken of iPads.
Wij maken lezen leuk en 'ontzorgen' de leerkracht. Hoe we dat doen? Kijk naar dit vrolijke filmpje!


Aanbod basisonderwijs 2018-2019

DDB kaftDe doorgaande leerlijnen leesplezier, leesbevordering en digitale geletterdheid staan centraal in Doe de Bieb op School. Deze leerlijnen en overige activiteiten hebben wij vorm gegeven in modules. U kunt naar keuze een van de modules afnemen. Wij nemen contact met u op om vragen en wensen ten aanzien van onze dienstverlening te inventariseren.
In het menu "Basisonderwijs" kunt u de inhoud van de leerlijnen vinden.

Oproep deelname aan project met laagtaalvaardige ouders

KopGroep Bibliotheken wil laaggeletterdheid bij de bron aanpakken. Daarom hebben de afdeling Educatie en het Taalhuis de handen ineenindex geslagen, en zijn wij gestart met een project gericht op Laagtaalvaardige ouders én hun kinderen. Wij zijn op zoek naar basisscholen die geïnteresseerd zijn in deelname aan dit project.
Voor meer informatie of opgave kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op: er is slechts ruimte voor een beperkt aantal scholen, dus wees er snel bij! 

Uitnodiging
Netwerkbijeenkomst Leescoördinatoren

net

KopGroep Bibliotheken nodigt u uit voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst
op 20 mei 2019
                          
         


Leescoördinator

KopGroep Bibliotheken start in het najaar weer met de Cursus Open Boek.                                                        webCursus20Open20Boek 2017 04 03 06 29 18 jpg
De cursus Open Boek leidt leerkrachten op tot leescoördinator.
Met een leescoördinator op school is het leesbeleid goed geborgd. De taak van de leescoördinator is erop gericht om meer eenheid in het leesonderwijs te brengen. Docent is gecertificeerd opleider Nicolien de Pater.
De cursus is opgenomen in registerleraar.nl met 40 RU
De cursus wordt gegeven in School 7 Keizersgracht 94, 1781 BB Den Helder
Cursusdata en tijden: Van 14.30 tot 17.30 uur op woensdagmiddag
11 september,
25 september,
9 oktober,
30 oktober en op 13 november 2019 afsluitende bijeenkomst en certificatie uitreiking.
De cursus kost € 300,- (ex. BTW) per deelnemer voor vijf bijeenkomsten.
Meer informatie over de inhoud van de cursus staat in de folder. Wilt u zich opgeven of meer informatie?
Neem contact op met:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0223 623859 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0223 670310

Bibliotheek op school

In de Bibliotheek op School assisteren vrijwilligers en leerlingen                                                 dbos logo 228x100
uit de hoogste groepen bij het uitlenen van materialen.
In dit filmpje vertellen de directeuren van de Spoortbuurtschool in
Anna Paulowna en De Marinx in 't Veld wat de meerwaarde is!

Voorlezers gevraagd
                                                                                                                                                                                                         
We zijn in Den Helder en Texel op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die één keer per week willen voorlezen  voorlezers
bij een peuteropvang, kinderdagverblijf of Buitenschoolse Opvang.

Houdt u van voorlezen en vindt u het leuk om met jonge kinderen (tot 6 jaar) om te gaan? Dan is het voorleesteam misschien iets voor u. Het voorlezen gebeurt op een vast dagdeel, voor peuteropvang en kinderdagverblijf voornamelijk 's ochtends. Voor de Buitenschoolse Opvang zoeken wij voorlezers die na 15.30 uur willen voorlezen.
Ook al heeft u weinig ervaring met voorlezen, aarzel niet om u aan te melden. We helpen u graag met het uitzoeken van geschikte boeken. Ook wordt er vooraf een workshop over voorlezen gegeven.
Aanmelden kan per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Makkelijk Lezen Plein                                        

MLP Logo Makkie RGBDe meeste vestigingen hebben een "Makkelijk Lezen Plein’. Hier staan aansprekende boeken voor kinderen die niet graag lezen of moeite hebben met lezen.
Op zoek naar geschikte boeken voor kinderen van 7 tot 12 jaar die niet zo graag uit zichzelf een boek pakken? Hier vind je een aanbod van 25 titels.
Meer informatie;
www.makkelijklezenplein.nl